Skip to main content

Leuk hoor, al die kleine nieuwgeboren baby’s in de straat. Geniet ervan! Ik zou het wel willen schreeuwen als ik die jonge drukke moeders zie: geniet ervan! Maar ik weet dat mijn zus, net bevallen, na een aantal slapeloze nachten en een borstontsteking, zich bij een goed bedoelde kaart gefrustreerd afvroeg hoe mensen dát nou op een kaart konden zetten! Zelf was ik ook niet de meest optimistische na die enorme hormoonwisseling van zwanger naar zwangerloos. En toch… geniet ervan!

Jullie vragen je natuurlijk af vanwaar deze emoties? Tsja, drie tieners in huis is soms echt too much! En ik ben niet de enige die dat vind, zij zullen dit zelf van harte beamen. En dan mijn man, hij vroeg zich vanavond af of hij ontslag kon nemen. Nee, kan niet, jammer hè?  Of zou het wel kunnen. Stel je voor dat wij morgen als ouders ontslagen worden door ons kroost, een beoordelingsgesprek durf ik op dit moment niet eens aan.

Mmm… momentje van omdenken. Wat zou er dan gebeuren? Misschien functioneert dit gezin plotseling veel beter! Misschien gaat de oudste spontaan dagelijks gezond en verantwoord koken en waardeert ze haar vader enorm (van een afstand). Ruimt de middelste spontaan alle troep in en rond het huis op en zit ze ’s avonds gezellig op de bank met zus en broer te chatten in plaats van eindeloos alleen op haar kamer. En gaat zoon van 11 spontaan meer sporten, minder ‘beeldschermen’ en helpt hij liefdevol zijn zussen. Je weet maar nooit.

Onlangs zei een dame van 70 tegen mij dat ze van 40 tot 50 de leukste jaren van haar leven vond, ik vroeg me af wat ik verkeerd aan het doen was?

Weet je wat de ellende is? We waarderen enorm wat we gehad hebben, verlangen naar wat nog komen gaat (ja, echt, mijn man droomt nu al van kleinkinderen, oké dan, om mee in een Porsche rond te rijden ☺) maar leven-in- het- nu is te mindfull… letterlijk!

Het mooie is dat ik twee weken ‘moeder-verlof’ krijg en lekker de warme zon opzoek in Zuid-Afrika. Ik hoop dat het niet al te goed bevalt, anders moet ik toch echt ontslag nemen.

Lieve echtgenoot, jongens, succes ermee!

Lot