Skip to main content

Het is me weer gelukt!

Eén of twee ballen teveel in de lucht! Ik heb geen last van dyscalculie maar het kunnen er ook drie of vier zijn.
Niet getreurd, zoals een wijze man met verstand van ballen ooit zei: ‘Elk nadeel heb z’n voordeel.’

Voordeel één is dat je weer eens kritisch naar je werkzaamheden kijkt en ik tot de conclusie kom dat ik ‘teveel versnipperd’ ben. Dat is wat een wijze, oudere dame acht jaar geleden na één coachsessie tegen mij zei. Let wel, er zijn inmiddels acht jaren verstreken voordat ik weer in soortgelijke situatie terecht ben gekomen. Dus ik weet inmiddels hoe ik kan focussen en structuur kan aanbrengen om doelgericht te werken. Altijd toepassen is een ander verhaal.

Voordeel twee is dat ik door mijn ‘versnippering,’ als gevolg van enthousiasme en interesse, onverwachts over ± 4 weken in het vliegtuig naar Zuid-Afrika zit. En waar kan je nu beter zijn om je druktemakerij onder de loep te nemen? Alleen al op de heenweg heb ik twaalf uur lang de tijd voor een ‘airplaneview.’ Ik verwacht overigens dat mijn reisgezelschap, de aangename temperatuur maar ook de contrasten in het land zelf mijn denken en ‘zijn’ zullen beïnvloeden. (Eén nadelig puntje is dat ik vliegangst heb. Maar ja, je kan niet alles hebben in het leven)

Alles werkt mee ten goede voor degene die gelooft, laat ik dat nou van harte doen!

Helemaal niet zo erg dus, teveel ballen. Alhoewel ik me nu bedenk dat mijn werkgever, geliefde man en kinderen mij wel heel erg enthousiast vertelden dat ik maar moest gaan… Misschien hebben zij ook een beetje rust nodig, wordt het nog een win-win situatie ook!

I love Johan!

Nog meer (voetbal)wijsheid van Johan?

Check 50 citaten van Johan Cruijf, daar maak je ‘pretstoffen’ mee aan, belangrijk in deze donkere dagen!