Systemische coaching

Irene Hanemaaijer

Systemische coaching

Je krijgt in deze coaching een frisse blik op jezelf en je familiesysteem. Je gaat ontdekken:

  • hoe het is om je plek meer in te nemen;
  • om vanuit je eigen kracht te leven en keuzes te maken;
  • dat je steeds meer vertrouwen en rust ervaart en
  • hoe je in verbinding kan blijven met anderen.

Ieder mens heeft vanuit zijn eigen geschiedenis patronen ontwikkeld die krachtig dan wel beperkend kunnen zijn. Deze patronen kan je in je huidige leven weer tegenkomen binnen nieuwe systemen bijvoorbeeld je werk of relaties. Die patronen zijn sterk omdat ze gebaseerd zijn op binding met het systeem van herkomst. Als door omstandigheden de basisprincipes worden verstoord binnen het familiesysteem ontstaan er dynamieken. Als je merkt dat je in je ontwikkeling ergens geremd wordt, hoe hard je ook je best doet (of traint en probeert te veranderen), dan kan dit wijzen naar verstoorde dynamieken. Dit uit zich bij ieder anders, bijv. in faalangst, perfectionisme, gereserveerdheid, twijfel, machteloosheid, etc.

De coach begeleidt je om je vraag te ontwarren, de pijn uit het verleden onder ogen te zien, waardoor ruimte en licht ontstaat over je eigen gedragsneigingen.

Naast de coaching wordt ook de methodiek familie opstellingen gebruikt door de coach. Deze methodiek maakt in korte tijd onbewuste patronen zichtbaar en de onderliggende dynamiek in het systeem. De coach begeleidt je in de opstelling naar een nieuw evenwicht waardoor je krachtiger op je plek komt te staan. Vanuit orde, verbinding en balans.

Mail IreneTerug naar aanbod