Skip to main content

Zit in deze term het woord vacant?

Is het een open plaats die nog ingevuld moet worden?

Vakantietijd geeft ruimte en opent onze zintuigen voor alles wat nieuw is. Zo waren wij met onze sloep in Nieuwkoop en op die sloep stelde wij ons open voor de prachtige natuur in dit plassengebied. Na het wakker worden doken we direct in het water en zwommen in de verstilde morgen onszelf de nieuwe dag in. Geen enkel menselijk geluid drong op die afgelegen plek tot ons door. De vele watervogels, zo talrijk in dit gebied, waren met ons blij op deze nieuwe dag. De zon stond al stralend tussen het groen ons te beschijnen. Dankbaarheid konden wij daarbij voelen. Weer een nieuwe dag en dat mogen we vieren in gezondheid en in het besef van de breekbaarheid die de natuur en wij zelf hebben.

We wilden zo’n moment heel lang vasthouden en dat kan. Hoe? In onze herinnering. Want wat in ons denken zich vastzet als puur en zuiver dat kan weken doorwerken in ons handelen.

Wat gaan wij doen met al die goede momenten die we krijgen in ons leven? Onze Schepper danken en betrekken bij de dingen die we doen en mogen beleven. Steeds op zoek naar zuiverheid en naar de dagelijkse bedoeling die ons leven heeft.

Zo is vakantie een soort schoonmaak die ruimte maakt en wij mogen en kunnen die ruimte zelf opnieuw invullen.

Hoe was jouw vakantie?