Skip to main content

Als gezin staan we bekend als ‘licht chaotisch en ineffectief communicerend.’ Mijn instructies naar vrienden die bellen is daarom: Krijg je 1 van mijn kinderen aan de telefoon, laat hem of haar dan direct jouw boodschap even op het memo-bord noteren. Helaas gaat het desondanks toch nog regelmatig mis omdat vrienden of kids dit terstond weer vergeten. Gelukkig staan we ook bekend als humoristisch en behulpzaam dat compenseert weer een beetje.

Hand in eigen boezem stekend, regelmatig roept 1 van mijn koters: ‘Maar dat heb je helemaal niet verteld? Daar wist ik niks van!’ Even voor de duidelijkheid er is geen opzet in het spel maar het veroorzaakt hier en daar wel ruis.

Oplossing

Herinner je mijn blog nog over externe hulpbronnen? Sinds kort rijd ik niet alleen ‘Smart’ maar bezit ik ook een ‘Smart’phone. Nederland wordt steeds slimmer! Geloof me, ik communiceer me nu te pletter! Met een ‘familie groeps-WhatsApp’ moet het goed gaan, toch?

  • Face-time, even iets aan de oudste vragen, vindt ze niet zo handig onder de les maar ze laat toch even snel haar 7.1 zien, goed gedaan meid!
  • Bzzzt..Whatsapp, middelste vraag of ik een foto van haar agenda kan sturen, euh…dat heb ik vorige week ook al een keer gedaan, ik verander in haar personal assistent
  • Bzzzt..Echtgenoot, een machine verkocht, Yes
  • Reminder: over 58 minuten vergadering
  • Even de jongste bellen, herinneren aan de honkbal…Shoot, de voicemail, dat loopt nog niet lekker….

Leuk en handig dus, zo’n smartphone. Zo komt het lanzaam maar zeker toch nog goed met de communicatie in huize Matse. Social media is zo gek nog niet. Nu nog zien of we vanavond alle apparaten even weg kunnen leggen, face tot face communiceren moeten we toch ook blijven beoefenen.

Nooit gedacht dat een externe hulpbron een verslaving zou kunnen opleveren. Zijn daar nog hulpgroepen voor?

 

 

 

 

 

J S