Paard & Coaching

Paard als Spiegel – durf jij in deze bijzondere spiegel te kijken?

Een paard is als geen ander dier in staat om jouw gevoelens over te nemen. Het dier kan je als het ware in de spiegel leren kijken. Bij paardencoaching wordt gebruik gemaakt van deze bijzondere eigenschap: deze mooie gevoelige dieren worden ingezet om mensen te coachen.

Wat kun jij leren van een paard?

Het paard observeert jouw non-verbale signalen en reageert hier direct op. Veel beter dan een mens is het paard in staat om te voelen wat hij aan jou heeft. Vaak ben je je zelf niet bewust van hoe jouw uitstraling is. In je hoofd spelen gedachten die niet altijd kloppen met je houding. Het paard zal dit laten merken als je contact met hem maakt. Ben jij bang om afgewezen te worden maar overschreeuw je dit eigenlijk voor jezelf; het paard zal daarop reageren. Of ben jij iemand die de touwtjes in handen wil houden, maar denk je eigenlijk heel makkelijk te zijn, het paard reageert op je basishouding. Fijn is dat een paard niet oordeelt, hij spiegelt alleen maar. De paardencoach helpt je om dit te vertalen naar jouw manier van doen.

Tijdens een workshop paardencoaching leer je jezelf echt kennen.

Wil je stappen zetten in persoonlijke groei en durf je het aan om in de spiegel te kijken, dan is een workshop paardencoaching echt iets voor jou! Het is prettig laagdrempelig en door het contact met het dier, vindt deze zelfreflectie op een ontspannen manier plaats. Je bent lekker buiten in beweging en krijgt er nog wat voor terug ook. Na één workshop ben je veel zelfkennis rijker.

Aanmelden

Naam*

Email*

Postcode en woonplaats*

Telefoonnummer*

Inhoud van de workshop

De workshop wordt gegeven door coach Carola Duinkerken. Carola is vertrouwd met paarden vanaf haar jeugd. Ze deed de post bachelor opleiding coaching en heeft tien jaar ervaring als loopbaancoach en systemisch begeleider. Sinds anderhalf jaar coacht ze met paarden. Daarnaast werkt ze parttime in het MBO-onderwijs.

Tijdens de workshop doe je oefeningen met het paard. Belangrijke onderdelen daarvan zijn contact maken en leiden. Na afloop van iedere oefening reflecteert de coach samen met jou.

De workshop duurt anderhalf uur en wordt in groepsverband gegeven. Individuele paardencoaching is ook mogelijk (*) Je kunt je ook als complete groep aanmelden. Dat is bijzonder om te doen als gezin, vrouwengroep, vriendengroep, familie of schoolklas. Ervaring met paarden of kunnen paardrijden is niet nodig om deze workshop te volgen.

Aanmelden

De workshops worden op een aantal vaste data gegeven in Ede en in Deil. Scroll naar beneden voor de agenda. Je kunt ook zelf een afspraak maken, alleen of met een groep. Vul het formulier in onderaan de pagina.

Kosten

De workshop kost € 45,00 per persoon bij een groep van minimaal 3 personen. Individuele of coaching per twee kost € 60,00 per persoon.

(*Een groep is vanaf minimaal 3 personen)

paardencoaching

OVER

CHDM is een christelijke organisatie voor coaching, training en pastoraat, gevestigd in de plaatsen Ede, Houten, Woerden en Amersfoort.

De aanpak van CHDM kenmerkt zich als persoonlijk en praktijkgericht. ‘Een frisse kijk op jezelf zet jou in beweging en laat je krachtig kiezen’ is ons ‘mission statement’.